WEEK VAN DE WERKSTRESS van 14 t/m 18 november. 

GRATIS NATUURWANDELING BOSWACHTERIJ DORST

VOOR WERNEMERS & WERKGEVERS.

Wist je dat stress op de werkvloer beroepsziekte nummer 1 is.

Meer dan een miljoen mensen lopen jaarlijks het risico op een burn-out. Wij bieden daarom voor jou of collega een GRATIS 8-9 KM NATUURWANDELING IN DE BOSSEN VAN DORST.

THEMA TIJDENS DE WANDELING IN EEN GROEP VAN MAX 12 PERSONEN:

''ZIN HOUDEN IN JE WERK'' 

Tussendoor hebben we een pauze voor een drankje te kunnen nuttigen in een bosrestaurant.

Zo'n 80 procent van de werkenden is niet bevlogen en heeft eigenlijk niet zo veel zin in zijn werk. Dat is doodzonde. Want zin hebben in je werk is een voorwaarde om goed te presteren. Werken met zin is fijn voor jezelf, voor je collega's, je organisatie en je klant! Zorg daarom dat je geen genoegen neemt met 'het is wel prima zo' op mijn werk. 

Laat zien wat je in huis hebt en laat je talent ten volle uit de verf komen.

Godelieve Meeuwissen schreef hier 5 jr. geleden een inspirerend boek over.

Met deze NATUURWANDELING praten we waarom je niet zo veel zin meer hebt en hoe je het mogelijk weer krijgt. Wat kun je zelf doen? Hoe werk je met plezier samen? Hoe kun je optimaal leiding geven én leiding krijgen?

INTERESSE OM MEE TE WANDELEN OP 15 NOVEMBER VAN 13 TOT 16 UUR?

Geef je op en we houden je op de hoogte over de details.

Onderzoeken toonden aan dat de natuur het stressniveau van mensen aanzienlijk verbeterde.

Uit de studie bleek dat degenen die deelnamen aan de 60 minuten durende natuurwandeling lagere stressniveaus ervoeren na hun tijd buiten. Ze gaven hiervoor een cijfer voor en na de wandeling.

De resultaten van studies tonen aan dat na slechts [een] wandeling van een uur in de natuur, de activiteit in hersengebieden die betrokken zijn bij stressverwerking afneemt.

Een goede reden om met onze NATUURWANDELING mee te doen.

We gaan het ervaren en aantonen!

BOEKTIP

Een opvallend resultaat van het onderzoek naar natuur en gezondheid is dat alleen al kijken naar natuur meetbare rustgevende effecten heeft. 

En het hoeft niet eens echte natuur te zijn. Zo blijkt in een onderzoek uit 2003 dat zelfs kijken naar een video van een wandeling door de natuur al leidt tot een meetbaar sneller herstel van stress dan kijken naar een video van een wandeling door een bebouwde omgeving. 

In de internationale literatuur wordt dit meer experimentele onderzoek naar rustgevende effecten van natuur aangeduid als 'restorative environments research'. 

Wandelcoaching/Wandelogie
Is een effectieve manier om stress en burn-out klachten te verminderen. Journal of Environmental Psychology, juni 2021

Geestelijke gezondheidsproblemen worden beschouwd als de meest voorkomende niet-overdraagbare ziekten in de moderne tijd. Een groeiend veld onderzoekt nu de implementatie van blootstelling aan de natuur in interventies in de geestelijke gezondheidszorg. 

De huidige studie onderzocht een walk and talk coaching programma van ongeveer 12-18 weken, waarbij coach en cliënt naar buiten gaan in een natuurlijke omgeving. Veertig deelnemers (31 vrouwen) met burn-out- en stressgerelateerde klachten deden mee aan het onderzoek, de helft volgde het wandel- en praatprogramma en de andere helft zat in de (passieve) controlegroep. Stress- en burn-outgerelateerde symptomen en gezondheid en welzijn werden gemeten bij baseline, mid-term en post-interventie. Evaluatieve vragen werden toegevoegd om de ervaringen van de deelnemers met het programma te meten, evenals hun ervaringen met de natuurlijke omgeving. 

De resultaten tonen aan dat deelnemers aan de wandel- en praatgroep meer verbeterden op burn-out, stresssymptomen, algemene geestelijke gezondheid en welzijn dan die in de controlegroep. Deze verbeteringen waren het meest uitgesproken bij de post-interventiemeting, maar sommige effecten waren al zichtbaar op middellange termijn. 

Deelnemers evalueerden het programma ook positief. De meerderheid van de deelnemers gaf aan extra voordelen van de natuurlijke omgeving te hebben ervaren.

Foto 22-09-2022: tijdens wandeling thema "' DE KRACHT VAN KEUZE''
Foto 22-09-2022: tijdens wandeling thema "' DE KRACHT VAN KEUZE''
Wandelogie ...