RECEPT 3. NATUURREISJE - FYSIEKE EN MENTALE OPLADER.

BEN JE WERKGEVER OF WERKNEMER OP ZOEK NAAR EEN WANDELWEEK IN DE NATUUR? HET RECEPT LIGT HIER KLAAR!

GROENREIZEN KAN JE GEEST HERSTRUCTUREREN.

Onderzoek ondersteunt dat het herstructureren van je geest nuttiger kan zijn wanneer je stimuli, omgeving, mensen, plichten, enzovoort veranderen.
Sensorische en cognitieve stimulatie is belangrijk voor de geestelijke gezondheid, evenals lichaamsbeweging. Wanneer mensen op groenvakantie gaan, bevinden ze zich in een nieuwe omgeving en een andere cultuur en bewegen ze fysiek op manieren die ze thuis misschien niet hebben.

Hoewel er meer onderzoek nodig is op het gebied van reizen en verbeterd functioneren bij mensen met psychische problemen, merkt Weaver op dat er al bewijs is dat creatieve activiteit en ervaringen helpen om de hersenen te stimuleren.
Weaver raadt aan: "Denk na over hoe belangrijk het voor je is om te ontspannen na het werk, of hoeveel van ons uitkijken naar het weekend. We hebben allemaal manieren nodig om mentaal en fysiek te ontsnappen. Onze hersenen zijn altijd op zoek naar een manier om ons te helpen stoom af te blazen en een gevoel van evenwicht te herstellen."
Het land verlaten voor een periode van reizen kan die mentale of emotionele ontsnapping bieden, volgens Weaver.
"Uitkijken in die uitgestrekte oceaan kan voelen als een miljoen mijl verwijderd van de problemen thuis," zegt ze.
"Reizen uit het land kan ons ook helpen ons perspectief te veranderen en ons eraan te herinneren dat onze problemen klein zijn in vergelijking met de grootsheid van de wereld; de wereld reikt verder dan onze hoek."
Reizen uit het land kan een herinnering zijn dat men het niet zo erg heeft als men dacht, omdat Weaver opmerkt dat geluk niet wordt bepaald door materiële bezittingen of rijkdom.
Het onderzoek suggereert dat reizen naar nieuwe omgevingen een sociale en emotionele ervaring biedt die gelukshormonen stimuleert en leidt tot nieuw leren op manieren die verschillen van de gebruikelijke structuur van onze dagelijkse omgeving.

Hoewel reizen kan worden behandeld als een luxe-ervaring, merkt Weaver op dat onderzoek aantoont dat reizen een smaakvol ingrediënt toevoegt aan het recept voor optimale hersenfunctie.

"Bij gebrek aan stimulerende activiteiten en ervaringen vervelen onze hersenen zich en vallen ze in slaap", zegt ze.

Waarom reizen geluk kan stimuleren

Experts zeggen dat er veel redenen zijn die de relatie tussen reizen en geluk kunnen verklaren. Sommige jetsetters kunnen meer levenstevredenheid krijgen van het hebben van nieuwe en diverse ervaringen. Deze theorie wordt ondersteund door een studie uit 2020 gepubliceerd in het tijdschrift Nature, waaruit bleek dat mensen die dagelijks meer veranderingen in het landschap zien, over het algemeen gelukkiger zijn.

Aangename gebeurtenissen, zoals reizen, stimuleren onze stemming en onze tevredenheid met het leven. Voor veel mensen is reizen een aangename gebeurtenis vanwege de nieuwigheid die het biedt.

- JEFFREY M. COHEN, PSYD

"Aangename gebeurtenissen, zoals reizen, stimuleren onze stemming en onze tevredenheid met het leven. Voor veel mensen is reizen een aangename gebeurtenis vanwege de nieuwigheid die het biedt," zegt Jeffrey M. Cohen, PsyD, assistent-professor medische psychologie aan het Columbia University Medical Center in New York City. "Reizen biedt consequent nieuwe ervaringen."

Reizen kan ook de tevredenheid met het leven van een persoon verbeteren door hen in staat te stellen afstand te nemen van het werk en een pauze te nemen van de stress van het dagelijks leven. Een studie uit 2020 in het tijdschrift Psychology & Health wees uit dat mensen tijdens hun vakanties lage niveaus van stress uitten met betrekking tot zaken als kinderopvang en financiën, wat emotionele verlichting kan bieden.3

"Een van de voordelen van reizen is dat het je in staat stelt om wat tijd vrij te maken voor je persoonlijke ontspanning van een drukke routine, wat kan leiden tot verminderde stressniveaus," legt Dr. Parmar uit. "Tijd doorbrengen met je partner of geliefden kan ook over het algemeen vruchtbaar zijn bij het verbeteren van je relaties."

Het kan ook te maken hebben met het gevoel van ontzag dat veel reizigers voelen wanneer ze de wonderen van de wereld ervaren, zegt Schröder.

"Tijdens reizen ervaren we vaak ontzag in het aangezicht van volkomen onbekend voedsel, kunst of landschappen," zegt ze. "Ontzag op zichzelf verdiept iemands gevoel van doel, van verbonden zijn met iets dat groter is dan onszelf. Reizen kan ons nieuw leven inblazen als we nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe situaties aangaan en ons opnieuw verbinden met het mysterie van het leven."

 Klik op de banners en ontdek natuurlijke reizen.

 Een perfecte combinatie van duurzaam reizen en verbinden met de natuur. ☀️ 

Single reizen
Culinaire bestemmingen
Singlereizen van Natuurlijk reizen
Auto Rondreizen 300x250
Autorondreizen