LOCATIE ONAFHANKELIJK WERK IN DE ZON IS OOK VAKANTIE..

Met je laptop thuis aan het zwembad; hoe ontspannend is dit..
Met je laptop thuis aan het zwembad; hoe ontspannend is dit..

Jan vertelt zijn ervaring.

Het voordeel van locatie onafhankelijk werken is natuurlijk de vrijheid die je hebt. Je kan zelf bepalen waar je werkt en vaak ook wanneer je werkt. Voor mij is dat in de basis de ochtenden, maar ik pak met regelmaat de laptop in de avond of in het weekend.

Wat ik soms wel mis zijn de fysieke contacten met 'collega's' in het vak. Ik heb natuurlijk wel veel online contact, maar het is zo fijn als je ook even de koppen bij elkaar kunt steken en samen gezellig een drankje kunt drinken. Normaal zou dat natuurlijk makkelijk kunnen, het is tenslotte nog geen 3 uur vliegen maar vanaf 2020 is natuurlijk alles net even anders door covid.

Verder ben ik altijd bezig en heb ik altijd nieuwe idee├źn, dus soms is het voor mij wel eens lastig om echt los te komen van werk. Bij een baan waar je naar kantoor gaat en weer thuiskomt is dat wellicht makkelijker. Maar ik zou voor geen goud meer terug willen naar een 9 tot 5 kantoorbaan.

De Toekomst

Met de veranderingen in 2022 zie ik voor mij dat steeds meer en meer bedrijven beseffen dat elke dag op kantoor aanwezig zijn niet meer nodig is. Meer en meer zal online gaan en meer en meer banen worden locatie onafhankelijk. Ik hoop dat kantoren meer ontmoetings- en inspiratieplaatsen worden dan werkplekken.

En ik hoop dat we eens meer op output gaan sturen in plaats van op uren die je in het werk stopt. Dat viel mij ook altijd tegen in loondienst. Ik kreeg hetzelfde betaald als mensen die de helft van de tijd op facebook zaten. De ene dag ben je nu eenmaal productiever dan een andere dag.

Voorlopig blijven wij hier lekker in Zuid-Spanje. Dit leven bevalt ons heel goed! We leven hier veel meer bij de dag en doen waar we zin in hebben die dag.

Naar onze eigen toekomst kijken vind ik dus best lastig. Wat ik al zei, voorlopig blijven we hier, maar ik sluit niet uit dat wij in de toekomst ergens anders (in Spanje) gaan wonen.

Mijn tips voor jou

Als jij ook meer vrijheid in je werkend leven wilt, kijk hoe je dat wilt bereiken en ga het gewoon DOEN!

Ik had ook kunnen blijven dromen over een leven in het buitenland, maar dan was het er nooit van gekomen. Stapje voor stapje hebben we er naartoe gewerkt.

Je kunt bijvoorbeeld beginnen met een (klein) bedrijf naast je baan en breid dat uit.

Of als je in loondienst bent, ga het gesprek met je manager/werkgever aan. Wat dat betreft heeft Covid ook deuren geopend.

Ik sluit deze pagina dan ook graag af met de zin; ga het gewoon doen! Zoek je een geschikte accomodatie om te huren of te kopen? Neem gerust contact op. Onze adviseurs geven je graag advies.

Je moet ergens beginnen

Het is niet verkeerd om gewoon eerst eens wat te huren en kijken hoe het werken thuis in het buitenland je bevalt. Er is genoeg keus zonder de hoofdprijs te betalen. Als het bevalt kan je kijken of je voor langere tijd wat wilt huren en dat hoeft ook niet de hoofdprijs te zijn. Er zijn echt wel accomodatie voor de lange termijn huur te vinden voor een zeer betaalbare maandprijs in Spanje. We kijken graag met je mee naar de mogelijkheden.

Ben je er zeker van dat je grotendeels op afstand en online in Spanje wilt werken en wonen ook dan zijn er legio kansen. Wij brengen je graag in contact met de beste Nederlandstalige adviseurs die hier al velen jaren werken.

Booking.com