Mexico | Kunstreis bijzonder Mexico

24-02-2022

Tijdens deze reis maakt u kennis met de Mexicaanse Kunst in een exotische Mexicaanse setting. Wat is er mooier dan van lokale kunst te genieten in het land zelf?! De kunst spreekt in die context veel meer tot de verbeelding. U proeft de kunst letterlijk. Mexico heeft veel te bieden op kunstgebied. Met grote en kleine kunstmusea die zich vooral in en rond het gigantische Mexico Stad bevinden. Mexico Stad behoort tot de grootste steden ter wereld maar bestaat feitelijk uit een groot conglomeraat van samengetrokken stadjes en dorpen waardoor het een stad is met verrassend veel groene en bijna dorps aandoende wijken.

De stad is een echte belevenis. Centraal in deze reis staan de kunstenaars Diego Rivera (1886-1957) en zijn echtgenote Frida Kahlo (1907-1954). Rivera behoorde samen met Orozco en Siqueros tot de 'Grote Drie' van de Mexicaanse Muurschilderkunst. Reizend door Mexico stuit je regelmatig op het werk van Rivera en Frida Kahlo, die beide hun artistieke prestaties wisten te vermengen met een grote maatschappelijke bevlogenheid.

Lees meer

Mexico ligt tussen de Stille Oceaan en de Golf van Mexico en varieert van hoge plateaus tot woestijnen. Mexico heeft een aantal grote steden, zoals Mexico-City en Mérida en wordt in het oosten, zuiden en westen omlijst door de Sierra Madre. Het land is enorm groot en wordt ook wel het land van de drie culturen genoemd. Het is een fascinerende bestemming met chili-gekruide gerechten, een rijke geschiedenis en een hoeveelheid archeologische zones. Laat u inspireren door de eeuwenoude ruïnes en de unieke Mexicaanse tradities.

Met deze reis laten we u kennis maken met de rijke cultuur en gastronomie, u gaat genieten van de kleurrijke straten, waar u in de vele restaurantjes heerlijk kunt eten. U ontdekt vele bijzondere musea en geniet van de schitterende natuur! Deze natuurgebieden in Mexico variëren van woestijnen tot valleien, van regenwouden tot tropische stranden. Het heeft een van de rijkste dierenlevens ter wereld.  Mexico is het land waar de laatste jaguars in het wild leven en waar je duizend meter hoge rotswanden zult tegenkomen. Laat u meeslepen door mysterieuze wouden met een tal van planten en verschillende wilde dieren, amfibieën, vogels en reptielen die verspreidt  leven over de  uitgestrekte landschappen.

Reisperiode en prijzen
De gegeven prijs is een richtprijs en kunnen naar gelang de gewenste reisdata fluctueren. Over het algemeen zijn de vluchten in vakantieperiodes duurder. Indien u buiten de vakantieperiodes kunt reizen is dit prijstechnisch aan te bevelen. Na uw boeking nemen wij contact met u op en zullen dan vrijblijvend de juiste prijs voor u berekenen voor de periode die u wilt reizen. Mocht de prijs veel hoger worden dan hier berekend dan kunne we deze boeking zonder verdere kosten voor u annuleren, pas na acceptatie van deze prijs zullen wij de boeking definitief maken.

Wandelogie ...