NIEUW VERSCHENEN

Natural Skills - een natuurlijke kijk op de psychologie

MENTAAL WELZIJN IS GEEN VANZELFSPREKENDHEID
IN EEN WERELD WAARIN STRESS EN HAAST REGEREN

Zeer inspirerend , duidelijk en overzichtelijk
Een boek dat iedereen zou moeten lezen.
Mooi , duidelijk en overzichtelijk. Op een natuurlijke manier legt de auteur uit hoe de "natural skills" toepasbaar zijn in je dagelijks leven.. Het boek is niet alleen theoretisch maar de toepasbaarheid van de natural skills wordt ook duidelijk gemaakt aan de hand van voorbeelden. Hierdoor gaat het leven. Door de samenvatting aan het einde van ieder hoofdstuk wordt alles nog eens helder en duidelijk herhaald en de belangrijkste punten besproken . Je wordt als lezer stapsgewijs meegenomen in het leerproces; lees bewustwording !
Deze positieve psychologie brengt ons weer dichter bij de natuur en onszelf. Een boek dat je zeker meerdere keren kan lezen. Bepaalde delen maken de eerste keer zo'n indruk en aha momenten dat ze tijd nodig hebben om te bezinken. 

ACHTER NATURAL SKILLS

Alle trainingen, seminars en workshops over Natural Skills worden gegeven door Janine Schimmelpenninck. Zij is auteur van het boek Natural Skills en grondlegger van de Natural Skills psychologie.

In 2014 heeft zij The Orange Tree Foundation opgericht met als doel een natuurlijke benadering van de psychologie te promoten. In 2018 is daar de Orange Tree Academy aan toegevoegd. De stichting en de academy onderschrijven het grote belang van mentaal welzijn van het individu en richten zich op de implementatie van Natural Skills psychologie in de samenleving, het bedrijfsleven en onderwijsprogramma's.

EPISODE 1

Introductie Natural Skills - 13 min

Psychologie speelt een veel grotere rol in ons leven dan we in eerste instantie zouden denken. Het werkt in alles en op alles door. Wat van binnen speelt, wordt automatisch op de buitenwereld geprojecteerd. De wereld waarin we leven is dan ook in vele opzichten een reflectie van onze binnenwereld.

- Onze binnen - en buitenwereld werken als communicerende vaten en daarom is psychologie zo ongelooflijk belangrijk.
- We delen als mens dezelfde psychologische natuur.
- Voor alles dat we denken, voelen en doen geldt een universeel waarom en een universeel hoe.
- Het waarom is onze natuurlijke geaardheid en vormt de basis van onze humaniteit.
- Het hoe verwijst naar de natuurlijke werking van onze geest: de zogeheten natural skills.
- Kennis van deze werking maakt mentaal welzijn van nature mogelijk. Het is een vorm van zelfkennis die het leven veel eenvoudiger maakt.

EPISODE 2

De Vijf belangrijke Aspecten van Vertrouwen - 13 min

Vertrouwen speelt altijd en overal wel een rol. Toch lijken we steeds minder vertrouwd te zijn met vertrouwen, waardoor we de waarde ervan niet ten volle kunnen ervaren. Alle reden om er kritisch naar te kijken en de vijf belangrijkste aspecten van vertrouwen te kennen.

- We hebben te maken met een vertrouwenscrisis op micro - en macroniveau.
- Het ervaren van vertrouwen is iets heel natuurlijks.
- Vertrouwen en onzekerheid gaan altijd hand in hand.
- Vertrouwen schept veiligheid.
- Vertrouwen maakt openheid en sensitiviteit mogelijk - Vertrouwen is een onmisbaar gevoel voor welzijn en vormt de basis voor energie en inspiratie.
- Natuurlijk vertrouwen is iets dat je ontdekt. - Vertrouwen maakt alles eenvoudiger en speelt een belangrijke rol in Natural Skills psychologie.
- Alleen vertrouwen maakt verandering mogelijk.

EPISODE 3

De Psychologie is Niets Anders dan een Trucje - 4 min

De psychologie is niets anders dan een trucje. Het probleem is dat we onszelf te serieus nemen en daarmee ook de psychologie.

- Psychologie laat je zien waarom je dingen doet en hoe je de dingen doet.
- Als mens verschillen we daarin niet van elkaar.
- Daarom werkt de psychologie - als trucje - voor ons allen altijd.
- Het komt simpelweg neer op: je denkt wat je ziet en je ziet niet wat je denkt.

CO2-BEWUST ER OP UIT IN 2022.DUURZAAM REIZEN.

Lonely Planet - 80 Duurzame reizen beschrijft 80 schitterende reizen door Europa die je kunt maken met de trein, op de fiets of in een kajak. Compleet met kaarten en alle informatie.Beleef Europa zonder één keer in het vliegtuig te stappen met Lonely Planet - 80 Duurzame reizen. In dit boek vind je 80 schitterende routes met de trein, op de fiets of in een kajak voor een lang weekend of een maand. Langs steden, evenementen en wonderen der natuur. Lonely Planet biedt een schat aan informatie voor mensen die duurzaam willen reizen. Inclusief routekaarten met de etappes, informatie over reizen naar en in het land, de CO2-voetafdruk en het reisbudget voor elke route.

Kijk en bestel het boek op mijn website 

https://www.wandelogie.nl/stedentrips/#duurzaamreizen #stedentrips #ontspanning #weekendjeweg

REIS EENS NAAR EEN NATUURHUISJE

Zelf woon ik in een boshuis midden in een bosrijke omgeving in het groen en met de vogels altijd in de buurt. Het is er heerlijk rustig en ontspannen. Ik kan het iedereen aanraden om eens een weekje er op uit te gaan. Tijd nemen voor jezelf, gezin, partner of met vrienden samenzijn. Om helemaal ontspannen en als herboren weer thuis en op je werk terug te komen na een weekje bosbaden en wandelen in de natuur.

Contactloos verblijf

Sta jij ook te popelen om eropuit te gaan? De natuur in? Wij anders wel! Om in alle rust en stilte te genieten van de natuur bieden wij ook natuurhuisjes aan met een contactloos verblijf. Zo kun je in een natuurhuisje verblijven zonder met anderen in contact te komen.