We besteden talloze uren in nuttige en minder nuttige vergaderingen. Doe ze wandelend!
Hele dagen binnen zitten, te weinig bewegen en eindeloos vergaderen: miljoenen mensen worstelen ermee. Weeting - een samenvoeging van walking & meeting - maakt hier een einde aan.

In een vorig blogbericht hebben we het gehad over prioriteiten stellen. Als je prioriteiten stelt, dan vallen taken buiten de boot en moet je soms ook 'nee' zeggen.

Vaak zijn mensen geneigd om eerst een taak volledig af te maken en te perfectioneren. Maar dat hoeft niet altijd goed werk te leveren. Ken je het 80/20 principe al? Deze heb je al eens zien langskomen bij het maken van een planning, namelijk: houd 20% ruimte in je agenda over.

Sla jij wel eens pauzes over, omdat je nog snel even wat wilt afmaken? Op de korte termijn bespaar je misschien tijd. Maar het is bewezen dat je productiever bent als je jezelf even de tijd gunt om op te laden.

Ken je dat gevoel dat je op zaterdag een lijst met dingen wilt doen en dat het qua tijd nét past? Je bent geconcentreerd, verspilt geen seconde en doet alles snel en efficiënt. Het is een enorme kick als alles is gelukt en je plezier hebt tijdens het uitvoeren van je taken.

In het vorige blog las je over het maken van een planning. Maar bij het maken van een planning hoort ook dat je prioriteiten stelt. Je kan niet altijd alles doen. Daarover vandaag meer. We maken hierbij gebruik van het Eisenhower model.

Het Eisenhower model
"Wat belangrijk is, is zelden dringend en wat dringend is, is zelden belangrijk" ...